Saksofonista Milan Savić, član Beogradske filharmonije, bendova Saxperience Project, Soul Kitchen i Smooth and Spicy. Jazz, soul, lounge, house muzika. Klubovi, privatne žurke, mesta su gde izvode svoj bogati repertoar.


MILAN SAVIĆ
Milan Savić je diplomirao saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a klarinet diplomirao na FMU u Beogradu. Tokom muzičkog razvoja, pohađao je mnoge škole i seminare kod priznatih profesora u inostranstvu. Od 2006. godine radi u Muzičkoj školi Josip Slavenski kao profesor klarineta i saksofona, a njegovi učenici su dobitnici mnogih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupao je kao solista na Mokranjčevim danima i drugim festivalima širom Srbije, držao majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu: Alpen Klasika Fest - Italija, Olimpik Saks Festival - Grčka, koncertna turneja u Francuskoj sa pijanistom Ukijem Ovaskainenom, nastupao je solistički na Kolarcu sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Rts-a, kamernim orkestrom Metamorfozis, Velikim kamernim orkestrom, snimao za Radio Beograd i premijerno izvodio kompozicije Ivana Jevtića, Ivana Brkljačića, Ante Grgina, Aleksandra Sedlara i drugih. Kao orkestarski muzičar angažovan je u orkestrima Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS-a, sa kojima je nastupao na koncertima i turnejama u zemlji i inostranstvu.

Milan Savić je direktor međunarodnog festivala saksofona – Belgrade Saxperience koji prate sjajne kritike stručne javnosti i ima za cilj da edukuje mlade saksofoniste, obogati repertoar za saksofon, promoviše različite mogućnosti saksofona i ugosti najznačajnije saksofoniste današnjice. Dobitnik je francuskog ordena - Vitez umetnosti, koje dodeljuje Ministarstvo kulture i književnosti Francuske.

Galerija

Foto
Video